Välja utomhusfärg

Den yttre fasaden av ditt hus kan ibland behöva lite kärlek för att den ska hålla bättre och skydda det som finns på insidan. Det är viktigt att med jämna mellanrum fräscha upp utsidan av ditt boende. Vad du ska tänka på beror på vad ditt hus har för behov, kanske har färgen börjar lossna och se väldigt sliten ut, eller så har den bara blekts med tiden.

Det finns mycket färg för utomhusbruk och vissa av dem kan hålla i upp till 15 år, vilket är perfekt då du inte behöver måla om så ofta. Det kan vara mycket mödosamt att måla hela utsidan av ett hus och därför är beständighet ett ord att satsa på när du väljer färgen. Beckers har bra färger för utomhusbruk som både har hög kulörbeständighet och som skyddar länge.

Kulören som du väljer när det kommer till att måla utomhus beror på om du ska måla om huset eller kanske något annat så som en möbel eller liknande. Om det gäller husfärg kan du oftast inte gå allt för mycket över gränsen, utan det finns vissa regler som du kan behöva förhålla dig till i kommunen där du bor. De vanligaste färgerna är vitt, falurött, blått, gult och svart.